top of page

OVER ONS

Ragdolls Cattery Scala is een huis in Vlaams-Brabant in België waar mensen en dieren samenleven. Wij zijn een gezin met drie kinderen (Lara, Rias & Niel), twee Flatcoated Retrievers (Tosca & Tello), Border Collie (Padme), twintig Ragdolls (Olivia, Pippa, Donna, Luna, Lizzy, Adele, Billie, Ivory, Rosa, Eileen, Molly, Cleo, Lady Gaga, Queen, Selah Sue, Prince, Simply Red, Binky, Ed Sheeran en Steddy (Man) en twee huiskatten (Zwartje & Kasper). 

In 1999 hebben wij onze eerste kat (Heilige Birmaan, Ris) en in 2000 onze hond (Cocker Spaniel, Maya) gekocht. Sindsdien hebben wij ons leven met honden en katten gedeeld. Na het overlijden van onze laatste Heilige Birmaan hebben wij Ragdolls ontdekt. Wij waren meteen verkocht aan deze lieve, aanhankelijke mensen-katten, die gerust honden tussen de katten kunnen genoemd worden. Prachtige gezelschapsdieren met fijn karakter!

De passie voor het ras was zo sterk dat de Cattery Scala werd geboren. De ongelooflijke variatie aan kleuren en vacht heeft  de naam gegeven aan onze Cattery "Scala". Het ras biedt een onuitputtelijke scala aan variaties in uiterlijk. Seal, Blue, Cream, Red, Lilac, Tortie... Point, mink, solid... Bicolour, tabby, mitted...

Een is mooier dan de andere! Iedereen wat wils.

Door onze aanpak en socialisatie in de living in dagdagelijkse lawaai, tussen kinderen en honden, zijn onze kittens uitermate geschikt voor mensen met kinderen en andere huisdieren (katten, honden, etc.). Omdat wij overtuigd zijn van een therapeutische werking van Ragdolls en sociale kwaliteiten van het ras, kweken ook specifiek voor mensen/kinderen met een handicap. Maar ook mensen die rust en aanhankelijkheid zoeken in hun huisgenoten zijn bij ons aan het juiste adres.

Graag delen wij onze passie voor Ragdolls met u.

Alona & Jan

bottom of page