top of page

huidige nestjes

Wij zijn een huishoudelijke ethische Cattery.

 

De kittens worden geboren en groeien in de living op in dagelijkse lawaai van honden, kinderen, etc.

 

Wij vinden genetische gezondheid van de kittens en nul inteelt uitermate belangrijk en besteden daar veel geld en moeite aan. Wil je een kitten hebben die oud kan worden met weinig kans op genetische ziektes, dan ben je bij ons aan goed adres. Hoe meer je betaalt om een genetisch gezonde kitten uit goede ethische en sociale fokkerij, hoe minder ellende je zal hebben naar mate zij ouder worden.

 

Wees immer bewust dat aankoopprijs van een raskitten maar een fractie is van wat je moet besteden tijdens het leven van jouw huisgenoot. 

Wij fokken volgens de richtlijnen en rasstandaard van Felis Belgica. Dit wilt zeggen dat alle onze fokkatten en kittens onderworpen worden aan strenge controle.

 

De ontwikkeling van de nestjes is te volgen via Kittenblog.

De foto's van de huidige nestjes zijn te volgen via deze link:

G-nestje - Donna - Avicii - 14 juli 2021

I-nestje - Ivory - Steddy - 23 augustus 2021

J-nestje - Queen - Steddy - 21 December 2021

Zodra de kittens verhuizen, verhuizen ook hun webpagina's naar Fotogalerij. Meer foto's van de vorige nestjes zijn te zien via de link in de Fotogalerij

kittens

Af en toe hebben wij een nestje in onze Cattery. Alle informatie over de nestjes is te vinden op Kittenblog.

Kittens  worden geboren en groeien op in huiselijk sfeer met honden, katten, kinderen en dagdagelijkse lawaai.

De kittens mogen de Cattery verlaten vanaf 13 weken met een FIFE stamboom van Felis Belgica, EU paspoort, gechipt, 3 maal gevaccineerd en meermaals ontwormd. Voor aankopen naar buitenland is ook Rabies vaccinatie inbegrepen.

De prijs van een kitten is afhankelijk van (show)kwaliteit en kleur. Als je een Ragdoll van onze Cattery wil kopen mag je rekenen op 1150 voor een huiskat als liefhebber, 1800 voor een fokpoes en 2500 voor een fokkater. De prijs van de kittens is in de voorbij jaren zwaar omhoog gegaan omwille van de kosten die de kweker moet doen om in orde te zijn met de wetgeving van de Vlaamse overheid onder minister van Dierenwelzijn. Daarnaast zijn heel wat handelingen van de dierenarts gestegen in prijs.

Kittens kunnen gereserveerd worden mits betaling van een voorschot van 250 euro. Dit bedrag wordt niet terugbetaald als men van gedachten verandert.

ontwikkeling

Van geboorte tot 12 weken

De geboorte vindt plaats tussen 55 en 62 dagen van de zwangerschap. De bevalling kan snel gaan, maar kan ook verschillende uren duren met ook verschillende uren tussen de geboorte van de kittens. De Ragdoll kittens komen in de wereld volledig afhankelijk, wit en blind. Eerste twee weken brengen zij in het donker door. Rond de week vier kunnen zij goed op hun pootjes staan en beginnen ze hun stabiliteit te krijgen om te stappen. Tegen week zes kunnen zij droge en natte voer eten en ontdekken ze een kattenbak. Daarna mag de pret en onafhankelijkheid beginnen: rennen, spelen, klimmen, vechten... kortom, eigen wereld veroveren

bottom of page